Historie

På Helnan Marselis Hotel er respekten for stedets historie altid intakt. Hotellets opførelse skete ikke uden protester. I perioden fra slutningen af 1800-tallet frem til midten af 1900-tallet var forslagene mange om et hotel i de naturskønne omgivelser ved siden af Marselisborgskoven.

Først i 1965 lykkedes det Murermester Anker Jakobsen at gennemføre planen om et hotelbyggeri, da han købte det nydelige bindingsværk ”Frydenlund”, der skulle være en del af hotellet. I 1967 blev det flotte hotel i Aarhus indviet, og kritikken af hotellet blev for alvor manet i jorden.

Helnan Marselis Hotel var Anker Jakobsens helt store livsværk, og hotellet skulle derfor skille sig ud. Murermesteren ville ikke bygge et hotel i fabrikslavet mursten. Hver og en mursten er derfor håndlavet, og der er ikke to sten med samme størrelse eller form.

Hotellet har siden 2001 været drevet som en del af hotelkæden Helnan International
Hotels.

Efter overtagelsen stod hotellet overfor en større ombygning og udvidelse i en moderne og maritim stil. Hotellets særlige historie gør, at der er en helt speciel atmosfære og charme på værelserne og i omgivelserne omkring hotellet.

På grund af den kærlige opvækst og de nydelige nærliggende omgivelser, er Helnan Marselis Hotel den dag i dag blevet et af landets mest attraktive hoteller for turisme, forretning og konference.

Køb Gavekort

Kære gæst,

Vi gør opmærksom på at vores website er under opbygning. Tekst, billeder og priser er derfor ikke gyldige.
Vi beklager de udfordringer, det må give og arbejder på en løsning snarest muligt.

Du er velkommen til at kontakte os for at høre nærmere.

Mvh
Helnan