Hotellets historie

På Helnan Marselis Hotel er respekten for stedets historie altid intakt. Hotellets opførelse skete dog ikke uden protester. I perioden fra slutningen af 1800-tallet frem til midten af 1900-tallet var forslagene mange om et hotel i de naturskønne omgivelser ved siden af Marselisborgskoven. 

Først i 1965 lykkedes det Murermester Anker Jakobsen at gennemføre planen om et hotelbyggeri, da han købte det nydelige bindingsværk ”Frydenlund”, der skulle være en del af hotellet. I 1967 blev det flotte landsomtalte hotel indviet, og kritikken af hotellet blev for alvor malet til jorden. 

Helnan Marselis Hotel var Anker Jakobsens helt store livsværk, og hotellet skulle derfor skille sig ud. Murermesteren ville ikke bygge et hotel i fabrikslavet mursten. Hver og en mursten er derfor håndlavet, og der er ikke to sten med samme størrelse eller form. 

I 2001 blev familien Jakobsens hotel købt af hotelkæden, Helnan International Hotels, der er grundlagt af koncernchefen Enan Galaly, hvis livshistorie er unik. Efter overtagelsen stod hotellet overfor en større ombygning og udvidelse i en moderne og maritim stil. Hotellets særlige historie gør, at der er en helt speciel atmosfære og charme på værelserne og i omgivelserne omkring hotellet. 

På grund af den kærlige opvækst, og de nydelige nærtliggende omgivelser, er Helnan Marselis Hotel den dag i dag blevet et af landets mest attraktive hoteller for turisme, forretning og konference.

Book arrangement

Fester og konferencer

Send en forespørgsel vedrørende dit arrangement pr. mail til marselis@scandinavianhotels.dk eller ved at udfylde vores online bookingformular

På Helnan Marselis Hotel kan du både pleje krop og sjæl i de skønneste omgivelser. Hotellet byder på fitnessfaciliteter, svømmeområde og sauna. 

Helnan Marselis Hotel byder desuden på idylliske udendørs omgivelser med sin placering ved Marselisskoven og Aarhus Bugten.