Faciliteter & omgivelser

Som gæst på Helnan Phønix Hotel har du adgang til en lang række hotelfaciliteter:

Parkering

Phønix Hotel er placeret i hjertet af Aalborg på Vesterbro 77. Indgangen til hotellets parkeringsplads finder du ved bagsiden af hotellet på Urbansgade.

Der hører 60 p-pladser til hotellet, som koster 150,- kr. pr døgn. Parkeringspladsen er videoovervåget.

Vi kan desværre ikke garantere ledige p-pladser, og det er ikke muligt at reservere. Hvis der ikke er flere ledige pladser, henviser vi til den offentlige parkeringsplads ”Gåsepigen”, der ligger ca. 2-3 minutters gang fra hotellet, eller en mindre parkeringsplads i Urbansgade ved siden af hotellet. Taksten for parkering på de nævnte offentlige parkeringspladser er 16 kr. pr time. På hverdage betaler du fra 8-18 og på lørdage fra 8-14.

Vi gør opmærksom på, at færdselsloven er gældende på vores parkeringsområde, og vi forbeholder os ret til at pålægge en kontrolafgift på 745 kr. på køretøjer, hvis fører har overtrådt reglerne om parkering.

Hvis du vil med taxa, kan du enten kontakte receptionen på telefon 98 12 00 11 eller Dantaxi direkte på telefon 48 48 48 48.

Shopping i Aalborg

Friis (fra 5 minutters gang): I hjertet af Aalborg ligger Friis Shoppingcenter, opkaldt efter en lokal købmand fra det 18. århundrede. Med 30 specialbutikker og spisesteder er der lidt for enhver smag, og skulle man få lyst til at brænde lidt kalorier, kan Fitness World også findes i centret.

Stormagasiner (fra 5 minutters gang): Udover Friis Shoppingcenter findes to stormagasiner i centrum af byen – Salling og Magasin. Sidstnævnte er forbundet med Friis Shoppingcenter, og for begge stormagasiner gør det sig gældende, at de byder på et væld af produkter indenfor mode, bolig, sport og meget meget mere.

Aalborg City (fra 5 minutters gang): Man kan selvfølgelig også finde et hav af butikker i midtbyen. Disse findes primært i gågaderne Algade og Bispensgade, men kan også findes i byens øvrige gader.

Caféer og retauranter (fra 5 minutters gang): Byen byder på et rigt byliv med caféer og restauranter. Uanset om man er på udkig efter et sted at spise før en tur i teatret, eller man bare vil slukke tørsten efter en dag med shopping i byens butikker, så finder man noget for enhver smag i Aalborgs gader.

City Syd (cirka 10 minutter i bil, afhængig af trafik): 5,5 km syd for hotellet findes hele to shoppingcentre, et hav af butikker samt vores lokale Bilka. Aalborg Storcenter er med sine 80 specialbutikker Nordjyllands største shoppingcenter, og lige ved siden ligger det lidt mindre shoppingcenter Shoppen, hvor man kan hygge med en tur i biografen.

Hotspots i Aalborg

Vestre Fjordpark (fra 25 minutters gang): Vestre Fjordpark ligger i et naturskønt område, hvor man har mulighed for svømning, udspring, boldspil, legepladser, grillområder og meget mere. Området er for alle, der ønsker at slappe af under solen, lege på græsset eller sole sig efter en dukkert i bassinet.

Egholm (fra 35 minutters gang): Færgeovergangen til Egholm tager 5 minutter over den smukke Limfjord. På øen kan man vælge mellem fire vandreruter, sove i shelter, spise på Restaurant Kronborg, hilse på øens trold og meget mere. Naturen er storslået og idyllisk og er et besøg værd for hele familien. Man kan vælge at tage sin bil med på færgeovergangen.

Vestre Bådelaug (fra 20 minutters gang): Se den hyggelige lystbådehavn, spis på Restaurant Vestre Bådelaug og få desserten på Pandekagehuset. Dette område er bestemt et besøg værd.

Aalborg Streetfood (fra 22 minutters gang): Spisestedet ligger lige ned til havnefronten og er en oplevelse for sig. De 3000 kvm. er mere end bare et spisested, her kan man mødes, spille spil, dase i solen og opleve de forskellige events der planlægges, alt fra salsa og stand-up shows, til bingo og loppemarkeder.

Aalborg Havnefront (fra 5 minutters gang): Dette var før byens travle industrikvarter, men er i dag en sand oase med arkitektur i verdensklasse, boldbaner og skønne områder hvor man kan sidde og nyde vandet og storbyen i en smuk forening. Fra havnefronten er der også mulighed for at leje en båd, som man kan sejle ud på fjorden i.

Aalborghus Slot (fra 10 minutters gang): Dette bindingsværksslot, ligger i et grønt område ned mod havnefronten i Aalborg. Besøgende er året rundt velkommen til at gå en tur i det idylliske haveanlæg. Om sommeren er en picnic i slotshaven et vidunderligt afbræk på dagens shopping.

Street Art i Aalborg (fra 0 minutters gang): To af værkerne fra Aalborg Street Art kan ses allerede fra Helnan Phønix Hotels parkeringsplads. I skrivende stund findes der 70 forskellige værker i hele Aalborg, hvorfor byen også er udnævnt som Danmarks højborg for Street Art.

Byhusene på og omkring Peder Barks Gade (fra 9 minutters gang): De små hyggelige byhuse på og omkring Peder Barks Gade er bestemt et besøg værd. Stemning er fantastisk, det er tæt på midtbyen og der kan tages fantastiske selfies i de smukke gader.

Kildeparken (fra 12 minutters gang): Stedet hvor mange Aalborggensere mødes på de solrige dage. Her finder I også de syngende træer, hvilket er træer der er plantet af kunstnere der igennem tiden har optrådt på AKKC . Ved et tryk på en knap, kan man høre en sang.

Østre Anlæg (fra 21 minutters gang): Er Østbyens grønne oase. Her er der plads til at kaste med frisbee, nyde synet af den smukke Sankt Markus Kirke og lege med børnene på legepladsen som blev etableret allerede i 1937.

Mølleparken (fra 26 minutters gang): Parken ligger lige bag Aalborg Zoo. Den benyttes til at afholde koncerter, huser kunst og særprægede planter og så ses en af byens bedste solnedgange ud over Limfjorden, Egholm og Gjøl fra denne park.

Køb Gavekort