Restaurant Phønix

Restaurant Brigadéren er opkaldt efter Brigadér William von Halling, der tilbage i 1770 vendte tilbage til Danmark fra sine rejser i Indien med en stor formue og slaver, som han senere holdt fanget i hotellets kælder. Brigaderen havde både formue og fantasi til at bygge sin residens i 1783 i Aalborg – stedet, som er kendt som Brigadér Hallings Palæ. Palæet er i dag fredet i klasse A.

Alle kokke og tjenere i Restaurant Brigaderen, er enten færdiguddannede eller under uddannelse. Dette skaber en spændende og innovativ dynamik i restauranten, hvilket altid garanterer vores gæster en udsøgt og anderledes smagsoplevelse.

Hver dag tilbyder Restaurant Brigaderen en valgfri kop kaffe og dagens kage til DKK 60,-. Kom ind forbi og nyd den fantastiske atmosfære. Bestil gerne bord på tlf. (+45) 98 12 00 11 eller e-mail til restaurant@helnan.dk

Se i øvrigt vores menu nedenfor.

Vin der passer

Restaurant Brigadéren har et nøje udvalg af kvalitetsvine fra bl.a. Frankrig, Italien, Spanien og Australien bl.a. anbefaler Restaurantchefen ”Domäne Wachau”, en hvidvin fra Østrig. Vinen er elegant tør, medium fyldig og med smag af modne æbler og pærer.
Derudover anbefales rødvinen ”Clancy’s Red”, en bouquet med nuancer af chokolade, modne blommer og violer samt en frugtfyldig og afbalanceret smag.

Menu

Frokostkort Phønix

Klassiske retter
  • Stort stjerneskud
    DKK 109,-

  • Phønix burger
    DKK 110,-

  • Dagens Suppe
    DKK 65,-

  • Omelet
    DKK 128,-

Desserter
  • Tærte med creme fraiche og frugt
    DKK 45,-

  • Iscocktail
    DKK 55,-

  • Ostetallerken
    DKK 65,-

  • Hjemmelavet kransekage
    DKK 27,-

Smørrebrød
  • Roastbeef med remoulade
    DKK 59,-

  • Rejer med mayonnaise og citron
    DKK 65,-

  • Røget laks med røræg
    DKK 65,-

  • Hamburgeryg med italiensksalat
    DKK 59,-

  • Dyrlægens natmad
    DKK 59,-

A' la carte Phønix

Forretter
  • Fisketapas bestående af
    ceviche af sandart, mousse af røget fisk, tun med sesam.
    DKK 110,-

  • Kammuslinger stegt i hvidløg og smør
    hertil rugbrødknas og rygeost samt friske urter
    DKK 98,-

  • Pluk af confiteret and med frisk salat
    hertil løgchips og urtemayo
    DKK 95,-

  • Ugens suppe
    spørg tjeneren
    DKK 85,-


Hovedretter
  • Wienerschnitzel
    med ærter og pommes sauté samt smør sauce
    DKK 198,-

  • Confit de Canard
    serveret med kartoffelmos og andesauce samt friske urter
    DKK 265,-

  • Rib-eye steak 300gr.
    håndskårne fritter samt ægte bearnaise
    DKK 285,-

  • Steak af oksemørbrad
    med trøffelsauce og ugens kartoffel
    DKK 265,-

  • Stegt sandart serveret med bagt rødbede
    hertil fiskesauce tilsmagt med sennep og kogte kartofler
    DKK 205,-

  • Pasta carbonara med pancetta og parmesan ost
    samt friske urter
    DKK 165,-

  • Cannelloni
    med spinat ,ricotta og bønner
    DKK 138,-


Desserter
  • Chokolade fondant
    med syltede ananas og vanilje is
    DKK 95,-

  • Creme Brulée tilsmagt med karamel
    hertil havtorn sorbet
    DKK 89,- 

  • Skovbærmousse med timian granité
    DKK 89,-

  • Ostetallerken med 4 forskellige oste
    DKK 98,-

 

Åbningstider

Bar

 

Mandag

07.00 - 22.30

Tirsdag

07.00 - 22.30

Onsdag

07.00 - 22.30

Torsdag

07.00 - 22.30

Fredag

07.00 - 22.30

Lørdag

07.00 - 22.30

Søndage og helligdage

07.00 - 10.00

Køkken
Morgenmad serveres mandag til fredag fra kl. 06.30-10.00 samt lørdage, søndage og helligdage fra kl. 07.00-10.00.

Frokost serveres mandag til lørdag fra kl. 11.30-14.30. Søndage holder restauranten lukket.

Aftenmenuer serveres mandag til lørdag fra kl. 17.30-21.30. Søndage holder restauranten lukket.

Alle er velkomne i baren og restauranten - også selvom du ikke overnatter hos os. Kontakt os venligst på tlf. (+45) 98 12 00 11 eller e-mail til phoenix@helnan.dk for bordbestilling.

På Helnan Phønix Hotel kan vi med stolthed tilbyde vores gæster den bedste oplevelse. Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport​​​ her.