Restaurant Phønix

Restaurant Brigadéren er opkaldt efter Brigadér William von Halling, der tilbage i 1770 vendte tilbage til Danmark fra sine rejser i Indien med en stor formue og slaver, som han senere holdt fanget i hotellets kælder. Brigaderen havde både formue og fantasi til at bygge sin residens i 1783 i Aalborg – stedet, som er kendt som Brigadér Hallings Palæ. Palæet er i dag fredet i klasse A.

Alle kokke og tjenere i Restaurant Brigaderen, er enten færdiguddannede eller under uddannelse. Dette skaber en spændende og innovativ dynamik i restauranten, hvilket altid garanterer vores gæster en udsøgt og anderledes smagsoplevelse.

Hver dag tilbyder Restaurant Brigaderen en valgfri kop kaffe og dagens kage til DKK 60,-. Kom ind forbi og nyd den fantastiske atmosfære. Bestil gerne bord på tlf. (+45) 98 12 00 11 eller e-mail til restaurant@helnan.dk

Se i øvrigt vores menu nedenfor.

Vin der passer

Restaurant Brigadéren har et nøje udvalg af kvalitetsvine fra bl.a. Frankrig, Italien, Spanien og Australien bl.a. anbefaler Restaurantchefen ”Domäne Wachau”, en hvidvin fra Østrig. Vinen er elegant tør, medium fyldig og med smag af modne æbler og pærer.
Derudover anbefales rødvinen ”Clancy’s Red”, en bouquet med nuancer af chokolade, modne blommer og violer samt en frugtfyldig og afbalanceret smag.

Menu

Frokostkort Phønix

Klassiske retter
  • Stort stjerneskud
    DKK 109,-

  • Phønix burger
    DKK 110,-

  • Dagens Suppe
    DKK 65,-

  • Omelet
    DKK 128,-

Desserter
  • Tærte med creme fraiche og frugt
    DKK 45,-

  • Iscocktail
    DKK 55,-

  • Ostetallerken
    DKK 65,-

  • Hjemmelavet kransekage
    DKK 27,-

Smørrebrød
  • Roastbeef med remoulade
    DKK 59,-

  • Rejer med mayonnaise og citron
    DKK 65,-

  • Røget laks med røræg
    DKK 65,-

  • Hamburgeryg med italiensksalat
    DKK 59,-

  • Dyrlægens natmad
    DKK 59,-

Á la carte Phønix

Forretter
  • Røget laksetatar *
    Syltet fennikel – peberrodsmayo – urtesalat
    DKK 88,-

  • Stegt kongekrabbe
    Dildmayo – sprødt – urte
    DKK 108,-

  • Smørdampet rødtunge
    Beurre blanc – radiser – karotter
    DKK 98,-

  • Charcuteri
    Bestående af 3 slags pølser – pesto – marineret løg
    DKK 108,-

  • Ugens suppe
    Efter sæsonen – spørg tjeneren
    DKK 88,-


Hovedretter
  • Rib-eye steak 300gr.
    Håndskårne fritter – estragon – ægte bearnaise
    DKK 288,-

  • Unghanebryst *
    Polenta – jordskokker – sæsonens grøntsager – foie gras sauce
    DKK 238,-

  • Wienerschnitzel
    Ærter – pommes sauté – smørsauce
    DKK 198,-

  • Dampet rødtunge
    Årstidens grøntsager – kogte kartofler – beurre blanc
    DKK 228,-

  • Vegetarisk polenta
    Sortiment af årstidens grøntsager
    DKK 168,-


Desserter
  • Citronkage
    Brændt chokolade – citroncreme – vanilje iscreme
    DKK 98,-

  • Panna cotta
    Sæsonens bær – twill – rød skovsyre
    DKK 88,- 

  • Gateau Marcel *
    Jordbærsorbet – bær
    DKK 88,-

  • Ostetallerken med oliven
    Sortiment af nordjyske oste
    DKK 98,-

* 3 retters Phønix menu DKK 348,-

Vinmenu DKK 218,-

 

Børnemenu Phønix

  • Pølser med pommes frites
    DKK 58,-

  • Pølser med pommes frites 58,-
    DKK 58,-

  • Fiskefilet med pommes frites 58,-
    DKK 58,-

  • Hamburger med pommes frites
    DKK 58,-

  • Isdessert
    DKK 48,-

Åbningstider

Bar

 

Mandag

07.00 - 22.30

Tirsdag

07.00 - 22.30

Onsdag

07.00 - 22.30

Torsdag

07.00 - 22.30

Fredag

07.00 - 22.30

Lørdag

07.00 - 22.30

Søndage og helligdage

07.00 - 10.00

Køkken
Morgenmad serveres mandag til fredag fra kl. 06.30-10.00 samt lørdage, søndage og helligdage fra kl. 07.00-10.00.

Frokost serveres mandag til lørdag fra kl. 11.30-14.30. Søndage holder restauranten lukket.

Aftenmenuer serveres mandag til lørdag fra kl. 17.30-21.30. Søndage holder restauranten lukket.

Alle er velkomne i baren og restauranten - også selvom du ikke overnatter hos os. Kontakt os venligst på tlf. (+45) 98 12 00 11 eller e-mail til phoenix@helnan.dk for bordbestilling.

På Helnan Phønix Hotel kan vi med stolthed tilbyde vores gæster den bedste oplevelse. Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport​​​ her.